Kirurgiset toimenpiteet

Maa. 23, 2010. Peräpukamien poistaminen kirurgisen toimenpiteen avulla sisältää kaikkiin kirurgisiin toimenpiteisiin liittyvän riskin mahdollisuuden. Operoitava alue puudutetaan paikallispuudutuksella. Yleensä ainoastaan ulos luiskahtaneita peräpukamia operoidaan kirurgisesti. Leikkauksen jälkeinen toipumisaika on useita viikkoja.

Leikkauksen jälkeen on varauduttava 2-3 viikon kivuliaaseen toipumiseen. Leikkauksen onnistuttua hyvin operoidun alueen voidaan odottaa paranevan kokonaan noin kolmessa viikossa. Epäonnekkaissa tapauksissa leikkauksen jälkeiset kivut vaivaavat potilasta kuukausia. On otettava huomioon, että leikattu alue voi tulehtua ja vuotaa verta. Jotkut potilaat kärsivät leikkauksen jälkeen myös esimerkiksi peräsuolen supistuneisuudesta ja haavaumista, sekä virtsavaivoista. On muistettava, että kirurginen toimenpide ei poista peräpukamien uudelleen syntymisen mahdollisuutta.

Peräpukamien poistossa tai pienentämisessä on neljä yleisesti käytettyä menetelmää (Laserhoidosta kerrottu enemmän omassa osiossaan):

Laser

Peräpukamien poistoleikkaus: Peräpukamien poistaminen kirurgisen toimenpiteen avulla sisältää kaikkiin kirurgisiin toimenpiteisiin liittyvän riskin mahdollisuuden. Operoitava alue puudutetaan paikallispuudutuksella. Yleensä ainoastaan tasoa 4 vastaavia, ulos luiskahtaneita peräpukamia operoidaan kirurgisesti. Leikkauksen jälkeinen toipumisaika on useita viikkoja.

Jääkirurgia: Toimenpiteessä peräpukamat jäädytetään paikallisesti ja niiden kudos tuhotaan nestemäisen typen avulla. Toimenpide on usein hyvin kivulias ja vaivan uusiutuminen on tavallista.

Infrapunakoagulaatio: Menetelmä perustuu peräpukamien poistamiseen infrapunavalon avulla. Valosäteily hyydyttää peräpukamien kudosten proteiineja ja haihduttaa nestettä niiden soluista, jonka seurauksena alueen verenkierto vähenee. Menetelmän perusajatus on sama, kuin kuminauhahoidossa. Käsitellylle alueelle syntyy arpikudosta, joka estää kudoksen liikkumista ja lievittää samalla vaivan oireita. Usein jokaista peräpukamarypästä varten tarvitaan kolme-neljä käsittelykertaa, jotka voidaan toteuttaa kolmen-neljän viikon välein. Hoitomenetelmä sopii myös ykkös- ja kakkostason peräpukamien hoitoon, joiden hoidossa lääkkeet eivät ole tuottaneet tuloksia. Menetelmää tutkitaan HIV-potilaiden peräaukkosyövän ehkäisyssä.

Laser: Viimeisten viidentoista vuoden aikana laserhoidot ovat yleistyneet valtavasti. Kalliista kustannuksistaan arvosteltu hoitomuoto mahdollistaa kuitenkin suuremman tarkkuuden ja hygienian, koska kirurgin ei tarvitse tehdä leikkausalueelle niin syviä viiltoja. Laserkirurgiasta toipuminen on siksi usein vähemmän kivuliasta.

Peräpukamienhoito.com suosittelee edellisen perustelee luonnonmukaisia tuotteita ensisijaisena hoitomenetelmänä peräpukamien hoidossa. Tarkoitukseen luodut luonnonmukaiset tuotteet ovat laadukas ja turvallinen tapa hoitaa ja ehkäistä peräpukamien syntymistä Peräpukamienhoito.com pitävät luontaistuotteita parhaana mahdollisena tapana peräpukamien hoidossa. Luontaistuotteita käyttämällä vältetään muun muassa kirurgisiin toimenpiteisiin liittyvä pitkä ja kivulias toipumisaika.


Ansaltse tervetullaslahjaksl 5€ Tilaa uutiskirjeemme ja nauti 5€ alennuksesta sekä monista muista tarjouksista.